Introducing Google Earth 6

Google introduceert Google Earth 6! Onlangs heeft Google de applicatie Google Earth 6.0 vrijgegeven, en het heeft een aantal nieuwe mogelijkheden! De drie grootste toevoegingen zijn:

  • Betere integratie met Google StreetView
  • 3D Trees
  • Bijgewerkte historische afbeeldingen

Betere integratie met Street View

Google Streetview integration in Google Earth 6

Voorheen was het altijd lastig om Street View afbeeldingen weer te geven. Het zat verborgen onder de grote verscheidenheid aan layers. In deze versie van Google Earth is het echter volledig geïntegreerd, en werkt het net als bij Google Maps Street View: Sleep de gele ‘Pegman’ naar de kaart en de straten waarvoor Street View aanwezig is lichten blauw op. Wanneer je de ‘Pegman’ los laat, kom je direct in de Street View van de betreffende straat! Ook is het mogelijk om gelijk afbeeldingen binnen Street View weer te geven in een  KML-bestand.

3D Trees

3D Trees in Google Earth 6

Google heeft zeer veel tijd gestoken in hun ontwikkeling op 3D gebied en kan nu miljoenen bomen in Google Earth weergeven, zonder dat de performance van Google Earth er last van heeft. Deze release bevat ongeveer 80.000.000 bomen in verschillende steden waaronder San Francisco, Chicago, New York, Athene, Tokyo en Berlijn. Ook hebben ze volledige bossen in 3D toegevoegd in Afrika en Mexico. Om de 3D bomen te kunnen bekijken dien je de sub-layer aan te zetten binnen de layer “3D Buildings”.

Bijgewerkte historische afbeeldingen

Deze update maakt het makkelijker voor gebruikers om notificatie te krijgen wanneer er historische afbeeldingen aanwezig zijn voor een gebied binnen Google Earth. Google heeft ontdekt dat veel gebruikers niet weten dat er voor veel gebieden historische afbeeldingen beschikbaar zijn binnen Google Earth. Wanneer je bladert naar een bepaalde locatie, wordt de afbeeldingsdatum onderin beeld weergegeven. Vanaf nu word ook middels een icoon aangegeven van wanneer de oudste afbeeldingen aanwezig zijn:

Historical Imaginary in Google Earth 6

Je kunt Google Earth 6 hier downloaden.

via Google Earth Blog.

This entry was posted in Software and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.