Google Earth 6.1 uitgebracht

Google Earth 6.1Nieuwe versie van Google Earth uitgebracht!

Download Google Earth 6.1 hier.

Wijzigingen in  “Mijn Plaatsen”
Sorteren van plaatsen in een map is nu met één klik mogelijk. Er is een zoekbalk toegevoegd, zodat je nu kunt zoeken in je eigen plaatsen.

Wijzigingen in Street View
De aansturing is verfijnd,zodat je nu in staat om bent om met een enkele klik te verhuizen naar een nieuwe locatie (in plaats van dat een dubbel-klik) en de zoom-functie is sterk verbeterd. Nu ben je in staat om de schuifregelaar te gebruiken aan de rechterzijde van het scherm om meer controle te hebben op in-en uitzoomen. Street View in Google Earth heeft ook een iets breder gezichtsveld, vergelijkbaar met die van Google Maps.

Nieuwe lengtes in de liniaal functie
De liniaal heeft ook een kleine update ondergaan. Bij het gebruik van de “lijn” tool, geeft deze niet alleen de de lengte van de lijn, maar ook de werkelijke lengte van de lijn “op de grond”, die enigszins kan variëren.

map-length.png

Nieuwe lettertypen voor straat / plaats labels
De fonts zijn verlaagd in dikte, maar ook licht toegenomen in omvang. In ieder geval, ze zijn een stuk gemakkelijker om te lezen.

Kleine aanpassingen in de zijbalk
Samen met de wijzigingen in de “Mijn Plaatsen” sectie, heeft Google een aantal van vernieuwde iconen daar, en de (+) map uitbreidingen omgezet in zachte pijlen.

Nieuwe opties in “Tools –> Options”
Je kunt de “Units of Measurement” nu instellen op system default (in plaats van een keuze tussen feet vs. meters)

“View –> Reset” menu optie
Dit is nog steeds eenvoudiger uit te voeren met het toetsenbord, maar je hebt nu een aantal opties om je weergave te herstellen met het menu. Indien u liever met het toetsenbord te resetten, kunt u op “n” naar het noorden gezicht, “u” te resetten naar een top-down view, of ‘r’ aan beide resetten.

“Help –> Upgrade to Google Earth Pro…” menu option
Een zeer kleine toevoeging, een aanmoediging om te upgraden naar Google Earth Pro. Als u op deze optie klikt, krijgt u een informatieve pagina over wat je krijgt in Google Earth Pro.

[ad name=”Google Adsense Content”]

This entry was posted in Geonieuws, Software and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.