Digitaal spoorzoeken: doolhof in Google Maps

Ook achter je computer spoorzoeken?

Met geocaching ben je vaak aan het puzzelen, om daarna lekker in de buitenlucht op zoek te gaan naar een logrol om je naam op te schrijven. Natuurlijk wil je ook digitaal lekker kunnen dwalen. Hiervoor is een eenvoudige oplossing: Google Maps. Soms zou je zelfs in Streetview kunnen zwerven door de natuur, neem bijvoorbeeld de Grand Canyon of de Mount Everest. Maar ook het vinden van een uitweg van een beroemde doolhof kan nu heel eenvoudig via de lokatie dienst van Google.

Doolhof in Google Maps

Op de hele wereld zijn veel van deze labyrinten te vinden, bijvoorbeeld de bekendste van Nederland: de doolhof van het Drielandenpunt.Wereldwijd zijn er honderden. Het Google Maps forum heeft een aantal voor je op een rijtje gezet in een .KML bestand.


Grotere kaart weergeven

Nooit meer verdwalen met de rechterhandregel!

Ken je trouwens de rechterhandregel al? Dit is een eenvoudige methode om ALTIJD uit (bijna) ieder labyrint te kunnen komen.

Wanneer je een doolhof betreedt, houdt je je rechterhand gelijk tegen de haag of wand aan, en houdt je hiermee contact met de rechterwand.
Nu volg je het doolhof ZONDER je rechterhand van de haag of wand te halen. Wanneer een pad doodloopt zul je dus automatisch weer bij de start van het doodlopende pad uitkomen, om een volgend pad in te slaan. Zo loop je misschien niet de snelste route, maar verdwalen zul je niet!

[ad name=”Google Adsense Content”]

This entry was posted in Geocaching and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.