GPSMAP 64: de opvolger van Garmins topmodel GPS

Garmin GPSMAP 64 Handheld GPSGarmin introduceert de opvolger van de GPSMAP 62: De Garmin GPSMAP 64 serie.

Nieuwe features Garmin GPSMAP 64

Deze nieuwe serie GPSr worden uitgerust met een quad helix antenne en een dual GPS / GLONASS-ontvanger, outdoor geoptimaliseerde heldere display, dual accusysteem en smartphone-connectiviteit voor LiveTrack en Smart Notification.
De GLONASS-functie betekent dat de nieuwe eenheden een 20% snellere fix hebben dan met behulp van GPS alleen. De serie bestaat uit drie modellen, allen robuust van bouw en waterbestendig tot de IPX7 norm. De modellen zijn uitgerust met een 2,6-inch anti-reflectie kleurenscherm. Het interne geheugen (4 GB) is nu ook uit te breiden door middel van een micro SD-kaart, waardoor het een verscheidenheid van Garmin-kaarten kan bevatten voor gebruik.

Vanaf het GPSMAP 64s-model krijg je er een barometrische hoogtemeter en 3-assig elektronisch kompas bij. Ook ondersteunen deze modellen draadloze connectiviteit voor data-overdracht tussen de andere compatibele Garmin handhelds en mobiele apps, en voor Smart Notification technologie. Dat betekent dat de GPS in staat is om notificaties te krijgen van gepaarde, compatibele telefoons direct op de GPS.  Deze topmodellen zijn uitgerust met de Recreational Map voor Europa.

Alle modellen kunnen worden gevoed met ofwel standaard AA batterijen of een oplaadbare NiMH-batterij (wordt apart verkocht). Daarnaast kan de draadloze connectiviteit gebruikt worden in combinatie met de Garmin BaseCamp Mobiele App en Garmin Connect Mobile, zodat je met de functies zoals LiveTrack je vrienden en familie in real-time op de hoogte kunt houden van je locatie.

Wat betekent dit allemaal?

Veel functies kennen we al van de Garmin modellen met touchscreen. Vanaf nu zijn deze functies ook beschikbaar op de met knoppen bedienbare modellen, welke gemakkelijker zijn te gebruiken met handschoenen, en zijn uitgerust met kleinere schermen. Je kunt ze koppelen met smartphones, het geheugen uitbreiden om kaarten te kunnen toevoegen. De bovenste twee modellen kun je gebruiken in combinatie met een ANT hartslagmeter, cadans sensoren en of zelfs de bediening van een eigen VirB en VirB Garmin Controle Elite Action Cam overnemen vanaf je Garmin handheld GPS.

Wanneer wordt de Garmin GPSMAP 64 geleverd?

De Garmin GPSMAP 64 modellen zijn gepland voor februari  2014. De kosten worden geschat op:

  • Garmin GPSMAP 64 ongeveer €325,-
  • Garmin GPSMAP 64s ongeveer €435,-
  • Garmin GPSMAP 64st ongeveer €499,-

Kijk voor meer informatie op de website van Garmin:

Introducing the GPSMAP 64 Series Updating Popular Outdoor Handheld » Garmin Blog

 

This entry was posted in Featured, Geonieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

1 Response to GPSMAP 64: de opvolger van Garmins topmodel GPS

  1. Pingback: Garmin updates van afgelopen week op een rijtje | Janivanda's Geonieuws

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.