Panasonic DMC-TZ60 met EVF, 30x zoom en GPS

Panasonic Lumix DMC-TZ60 GPS CameraDe LUMIX DMC-TZ60: de nieuwe, multifunctionele premium compactcamera met 30x ultrazoom, Live View Finder, WiFi®/NFC en GPS biedt flexibele handmatige bedieningsopties en 50p Full HD video-opnames

Panasonic introduceert met trots ‘s werelds slankste digitale compactcamera met LVF (Live View Finder) en krachtige 30x optische zoom (vergelijkbaar met 24-720 mm op een 35mm-camera), het nieuwste topmodel in de populaire TZ serie*. De krachtige camera’s op zakformaat uit de LUMIX TZ serie zijn wereldwijd populair vanwege hun veelzijdige lens. De lens is namelijk geschikt voor ultragroothoek- en tele-opnames en legt foto’s en video’s vast met een hoogwaardige beeldkwaliteit. De nieuwe DMC-TZ60 biedt een aantal belangrijke nieuwigheden, vooral op het gebied van functies die zich richten op meer gevorderde fotografie, zoals handmatige bediening met de Control Ring, RAW-compatibiliteit en Focus Peaking.

Door zijn optische technieken optimaal in te zetten, is Panasonic erin geslaagd een 24mm-ultragroothoeklens met 30x zoom te integreren in een slanke, platte body. Daarnaast onderdrukt de geavanceerde HYBRID O.I.S.+ (Hybrid Optical Image Stabilizer Plus) effectief trillingsonscherpte bij het maken van foto’s en video’s.

De camera is uitgerust met een nieuwe High Sensitivity MOS-sensor van 18,1 megapixels en de geavanceerde beeldprocessor Venus Engine waarmee met hoge snelheid en hoge gevoeligheid beelden kunnen worden vastgelegd. Zo kunnen uitzonderlijk vloeiende 1920 x 1080 50p Full HD videobeelden worden opgenomen in AVCHD Progressive-formaat en maakt men op hoge snelheid burstopnames bij 10 fps in hoogwaardige beeldkwaliteit. Daarnaast zorgen de sensor en de beeldprocessor ervoor dat de meest spontane fotomomenten kunnen worden vastgelegd door de snelle opstart en de Light Speed AF.

Dankzij de Wi-Fi®-connectiviteit met NFC (Near Field Communication) technologie kunnen gebruikers de camera overal in een handomdraai met hun smartphone of tablet verbinden, zonder dat er een kabel of Wi-Fi®-hotspot nodig is. De smartphone of tablet kan ook worden gebruikt als een tweede beeldscherm voor de camera. Zo kunnen gebruikers op de smartphone of tablet niet alleen scherpstellen, inzoomen en de sluiter ontspannen, maar ook de camera handmatig bedienen of Focus Peaking gebruiken via de geavanceerde GUI (Graphic User Interface). Ook kan men video-opnames maken terwijl men de beelden live bekijkt op een smartphone of tablet. Beelden zijn niet alleen eenvoudig draadloos vast te leggen, ook het overzetten van beeldgegevens naar geselecteerde apparaten gaat gemakkelijk en snel.

De DMC-TZ60 heeft een ingebouwde GPS (Global Positioning System) en voldoet aan de standaarden van GLONASS (Global Navigation Satellite System) voor nog nauwkeuriger informatie. De GPS van de LUMIX is gekoppeld aan een intern geografisch woordenboek met plaatsnaaminformatie voor gebruikers die graag reizen.

De DMC-TZ60 beschikt over verschillende speciale functies die zorgen voor nog meer plezier bij het maken van opnames, zoals Creative Control, Creative Retouch en Creative Panorama. Verder kunnen met de DMC-TZ60 vanaf een minimale afstand van 3 cm macro-opnames worden gemaakt.

De DMC-TZ60 biedt een ongekend aantal verschillende functies in een body op zakformaat met een 30x superzoomlens en Live View Finder. Deze camera is daarmee de ultieme digitale compactcamera die de gebruiker een onbeperkt aantal mogelijkheden biedt in elke opnamesituatie.

Kijk voor een volledige review op FotoVideo.nu.

[ad name=”Google Adsense Content”]

This entry was posted in Featured, Geonieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.