Trackables: een mini-onderzoek

trackables travelbugHoe staat het eigenlijk met trackables tegenwoordig? Je weet wel: munten (geocoins), dog-tags (travelbugs) en andere zaken met een unieke code die van cache naar cache horen te zwerven.

Janivanda heeft elf trackables in omloop gebracht. Tot mijn grote schrik is de laatste log van een verplaatste Travelbug, Travel Duck, gedateerd op 28 dec 2012. Dit is bijna een jaar geleden! Laat dit nou ook net onze eerste in omloop gebrachte TB zijn…

Tijd voor een trackable-onderzoek!

We hadden ons voorgenomen om tijdens vakanties de travelbug na te reizen. Zo hadden we een mooi doel en hoefden we ook nooit een vakantiebestemming te kiezen, want dat deed deze Travel Duck voor ons. We hebben hem echter nooit meer in handen gehad, helaas…

Het team dat als laatste deze TB heeft aangeraakt is penquinhead. Die hebben onze trackable in de geocache GC3V3VR Bird houses galore geplaatst. Dit is een geocache vlakbij Washington, Amerika! Zoals in de log van penquinhead valt te lezen:

About ready to give up, then spiied it. Left a bird TB.

Dat is onze Travel Duck. Daarna is er nooit meer een log voor onze travelbug geplaatst.

Vraag: is er na 28 december nog een log geplaatst voor de geocache Bird Houses galore? Jazeker, de geocache is zelfs nu nog actief, gezien de laatste log op 23 november 2013. We bladeren terug naar de log van 28 december 2012. Misschien is er daarna nog een geocacher geweest die in de cachelog aangeeft een TB mee te nemen, zonder dat deze op de trackable zelf wordt gelogd. Helaas. Pas wanneer loggirls de geocache loggen, wordt gesproken over een missende travelbug: gedateerd 7 augustus 2013! De stash is in tussentijd 36 keer geopend, zonder dat iemand spreekt over een geel eendje.. Ook is er geen maintenance log geplaatst of gesproken van een eventuele rip.

Wat wel opvalt is de log van RostikBor, hij logt op 1 april 2013 dat de cache wel erg in zicht ligt. Dit zou kunnen duiden op een mogelijke rip door muggles..

Wat is er met mijn Travelbug gebeurd?

De tijd zal het leren. Het kan zo maar zijn dat er ergens, op een heel andere plek ter wereld iemand mijn trackable in handen krijgt en een leuk berichtje achterlaat op internet. Maar aangezien dit mijn recentste log op één van mijn trackables is, en dan ook nog van bijna een jaar geleden heb ik er een hard hoofd in dat ik ooit nog wat van mijn trackables ga horen, zien of lezen..

 Hoeveel trackables ben jij kwijtgeraakt?

This entry was posted in Geocaching and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.