Geocaching Userscripts moeilijk te krijgen?

Greasemonkey geocaching userscriptsIn geocaching-land wordt veel gebruik gemaakt van Firefox in combinatie met Greasemonkey userscripts voor de geocaching.com website.
Wanneer je eenmaal de addon Greasemonkey in Firefox hebt geïnstalleerd en je hebt je favoriete scripts toegevoegd, dan scheelt je dat veel werk bij het loggen, browsen en zoeken van geocaches op de officiële geocaching website.
Onlangs heb ik opnieuw mijn computer moeten installeren, en opnieuw Firefox en Greasemonkey geïnstalleerd. Het was echter onmogelijk om via de meest bekende websites scripts te installeren. De websites van de makers zijn wel gewoon te benaderen, dus dat was niet het probleem. Hieronder vind je een overzicht van de bekendste script-schrijvers voor de geocaching-website:

  • Greasemonkey Scripts by Locus Prime
  • Lil Devil’s Greasemonkey Scripts | Lil Devil’s Geocaching Pages

 

Deze websites zijn nog gewoon te benaderen. Het probleem ligt dan ook bij de verzamelwebsite van de scripts, te weten http://www.userscripts.org, waar zo’n beetje alle Greasemonkey-scripts verzameld zijn. Deze website is niet meer te benaderen, helaas.

Enkele Geocaching Greasemonkey Userscripts hier te downloaden

Ik heb toch na wat zoekwerk mijn favoriete scripts kunnen bemachtigen en op deze website geplaatst. Wanneer je Greasemonkey hebt geïnstalleerd, kun je deze rechtstreeks toevoegen via onderstaande weblinks:

 

Let er wel op, dat dit een copy is van de originele scripts, zoals ze zijn aangeboden bij de website van userscipts.org. Er zullen dus niet automatisch nieuwe versies beschikbaar zijn via deze website.

GC Little Helper en GCVote nog gewoon te downloaden

Mijn meest favoriete script is GC Little Helper. Dit script vervangt veel onderdelen van bovenstaande scripts. Aangezien dit script niet wordt aangeboden via userscripts.org, maar via een ander kanaal is dit nog gewoon te gebruiken. Ook zal dit script, zolang de makers “Amshove” hier nog zin in hebben, steeds worden aangepast en actueel gehouden.
Downloaden kan via:

 

Een ander veel gebruikt Greasemonkey Geocaching Userscript is GCVote. Hiermee kunnen punten worden gegeven aan geocaches. Dit kon al ver voordat gc.com met hun eigen Favorites kwam. Ook kan vanuit dit userscript overzichten worden afgebeeld welke geocaches veel punten hebben gescoord met GCVote.

Downloaden kan via:

 

Er kan gelukkig nog steeds gebruik gemaakt worden van handige userscripts op de Geocaching website, ondanks dat sommige scripts niet meer verkrijgbaar zijn!

This entry was posted in Geocaching and tagged , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.