Earthcache Day 11 oktober

EarthcacheOp 11 oktober 2015 kun je weer een nieuwe souvenir scoren. De enige uitdaging die van je wordt verwacht is er op uit trekken en een Earthcache loggen. Het is dan namelijk International Earthcache Day.

Wat is een Earthcache?

Een Earthcache is een geocache zonder een logrol of container. Het doel van dit type geocache is je naar een unieke locatie te brengen en je kennis bij te brengen van deze speciale locatie. Meestal worden er vragen gesteld over deze locatie, over het ontstaan van deze locatie of over de geologische waarde van deze locatie. Om deze dan te kunnen loggen, dienen de antwoorden op de vragen van de cachepagina via een email of bericht aan de cachemaker gestuurd te worden ter controle. Daarna kan de earthcache worden gelogd.

Op de website van de Earthcache Society kun je meer informatie vinden over het ontstaan dit speciale soort geocache. Hier staan ook duidelijke richtlijnen waaraan een Earthcache aan moet voldoen. Earthcaches kunnen gewoon worden ingediend bij geocaching.com. De door jou aangeboden cache wordt door één van de EarthCache Team reviewers (GeoawareXXX) beoordeeld om te waarborgen dat zowel de locatie, als ook de educatieve waarde van je listing en bijbehorende opdrachten geschikt zijn.

Op de website van geocaching.com kun je eenvoudig zoeken naar Earthcaches bij jou in de buurt.

Klik hier voor een overzicht van earthcaches in jouw buurt

Verwante onderwerpen

This entry was posted in Featured, Geocaching and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie