Snel Geocache pagina’s vertalen

inline translator firefox vertaal pluginVoor Firefox gebruikers is het wel heel eenvoudig om snel een vertaling te krijgen van een Geocache pagina voor buitenlandse caches. Door middel van de Addon Inline Translator kan een stuk tekst worden geselecteerd en deze wordt gelijk in de gewenste taal vertaald.

Hoe werkt de Firefox Inline Translator?

Ten eerste dient de Inline Translator addon geïnstalleerd te worden. Ga hiervoor naar de installatiepagina van Inline Translator en kies voor “Add to Firefox”

inline translator firefox vertaal addon installatie

Wanneer de Firefox Addon is geïnstalleerd dient Firefox opnieuw gestart te worden om de addon te kunnen gebruiken.

Klik dan op het pijltje naast het zojuist verkregen ikoon met het wereldbolletje en kies ‘Preferences’ om de juiste taal in te stellen.

inline translator vertaal addon configuratie

Nu wordt een configuratiescherm getoond.

inline translator vertaal addon voor firefox instellingen

Hier kan het maximaal aantal karakters worden ingesteld om te vertalen en de taal. Door deze op ‘Dutch’ te zetten, wordt de geselecteerde tekst in het Nederlands vertaald.

Waarschijnlijk wil je niet altijd de tekst die je selecteert vertaald hebben. Hiervoor kun je de Inline Translator addon snel aan en uitschakelen door op het wereldbolletje te klikken.

inline translator aan en uit zetten

Wanneer er een gele streep door het ikoontje staat is deze uitgeschakeld. Wanneer het het gekleurde wereldbolletje weergeeft is het vertalen ingeschakeld.

inline translator voor firefox vertaling

Na selecteren van een tekst op een pagina wordt gelijk de vertaling weergegeven. De kleuren zijn in te stellen bij de 'Preferences'.

Zoek nu een buitenlandse geocache en selecteer een tekstregel. Indien ingeschakeld wordt gelijk een vertaling naast de selectie weergegeven. Erg handig bij geocachen op vakantie!

 

 

[ad name=”Google Adsense Content”]

This entry was posted in Tips and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.